T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / URLA - Urla Anadolu İmam Hatip Lisesi

Projeler

Okulumuun Yürüttüğü Projeler

Okulumuzda Gençlik ve Spor Bakanlığı ile işbirliği içinde "Önce Biz Vardık" F. SEZGİN ve İslam Bilim Dünyasına Yolculuk(14-17.yy) katkı sağlayan bilim adamlarının tanıtımını içeren proje ile birlikte "Resfebe Hadis Projesi" de okulumuzda hayat bulmuştur. Ayrıca öğrencilerin ingilizce konuşma pratiklerini artırabilmek için geleneksel gölge oyunlarının kullanılmasını içeren SHADOW PLAY (GÖLGE OYUNU) ve Öğrencilerin Arapça dilini kullanarak iyi niyet zinciri oluşturması. İnsan hayatına iyimser dokunuşlarla kişisel farkındalıklar yaratmayı amaçlayan DİLEK ŞEMSİYESİ Projeleri yürütülmektedir.


Bunun yanında "Dost Kitaplar" kitap okuma etkinliği, münazaralar, Din Öğretim Genel Müdürlüğünün gönderdiği etkinlikler takvim çerçevesinde uygulanmaktır. MEB onaylı kurum ve kuruluşların seminer programları okulumuzda aktif olarak devam eden etkinliklerdir.


Öğrencilerimizin akademik başarılarına destek olmak amacıyla okulumuzda 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı 1. Dönemi içinde Yetiştirme ve Destekleme kursları açılmıştır. Okul rehberlik servimiz 11. Sınıftan itibaren sistemli olarak öğrencilerimizin üniversite tercih ve hedef belirleme çalışmaları yapmakta düzenli olarak deneme sınavları yapılarak öğrencilerin kendilerini sınamalarına yardımcı olmaktadır.  Bunun yanında 11. Sınıf ve 12. Sınıf öğrencileri ile sınav öncesi üniversite tanıtım gezileri her yıl gerçekleştirilmektedir.


"Evin Okula Yakınlaşması" Projesi kapsamında okulumuzda veli bilgilendirme seminerleri yapılmaktadır, Bireysel koçluk uygulaması etkin olarak kullanılarak öğrencilerin  motivasyonunu güçlendirmek, onları desteklemek adına veli ziyaretleri gerçekleştirilmektedir.


Çevre Kurum ve Kuruluşlar ile işbirliği kapsamında; İlçe Emniyet Müdürlüğü ile "Mutlu Bakışlar" projesi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü ile "Organ Bağışı", "Diyabet Eğitim ve Obazite" konulu seminerler ve  bunun yanında geçen yıl olduğu gibi İzmir İtfaiye Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak  " Yangın Tatbikatı" planlanmıştır.. Ayrıca İlçe kermeslerimizde belediye ile işbirliği içinde bulunulmaktadır.


Okulumuzda sosyal faaliyetler içerisinde her dönem doğa yürüyüşleri gerçekleştirilmektedir. Ayrıca ders dışı etkinlikler çerçevesinde TÜBİTAK 4006 kapsamında 20 proje ile geçen yıl olduğu gibi bu yıl da katılım gerçekleştirilmiştir, TÜBİTAK 4007 kapsamında da ilçe projeleri arasında yerini almıştır. Halk Oyunları Ekibimiz, satranç, masa tenisi, ve futbol takımlarımız faaliyet göstermektedir.


  Sosyal sorumluluk ve toplum hizmeti çalışmaları kapsamında okulumuzda Kur'an-ı Kerim derslerinde her hafta bir hatim okunarak her cuma okulumuz uygulama camiinde duası okunmakta ve velilerimizden ve halkımızdan gelen hatim talepleri camide yerine getirilmektedir.


 Bunun yanın da aynı amaçla mesleki uygulama kapsamında öğrenciler civar camilerde Cuma hutbelerine çıkmakta ve Cuma namazlarını kıldırmaktadır. "Namaza Diriliş" konferansları düzenlenmiştir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.05.2020 - Güncelleme: 04.05.2020 14:11 - Görüntülenme: 350
  Beğen | 1  kişi beğendi