Mrt

Öğrencilerimize polislik mesleğini tanıtmak ve akıllarındaki sorulara cevap bulmaka amacıyla

öğretmenimiz Birgül ALP Urla İlçe Emniyet Müdürlüğüne ziyaret gerçekleştirdi.

Emniyet müdürümüz ve polislerimize misafirperverlikleri için tesekkür ederiz.

Mrt

Toplumda vergi bilincinin yerleşmesi için gençlerimizin vergi konusunda bilgilendirilmeleri ve farkındalıklarının artırılması amacıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan eğitim içeriklerine aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

Vergi Bilinci Video (EBA-Eğitim Bilişim Ağı) (EBA platformuna giriş gerektirir.)

Vergi Bilinci Video (GİB-Gelir İdaresi Başkanlığı)

vergibilinci.gov.tr

1.SAYI

2.SAYI

Mrt

"Eğitilmiş, bilinçli bireyler, yerinde zamanında ve doğru yöntemlerle yapılan müdahaleler, kaza ve doğal felaketler sonrasında yaşanacak olumsuzlukları azaltacaktır."

Sık sık deprem gerçeği ile yüzleşen ülkemizde her yıl 1-7 Mart arası, deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı hazırlıklı olunması amacıyla "Deprem Haftası" olarak anılmaktadır. Buna göre, 1-7 Mart Deprem Haftası'nda İlçe Millî Eğitim Müdürlüğümüze bağlı okul/kurumlarımızda personel tahliye tatbikatı yapılması, tatbikatta personel ve öğrencilere can ve mal kaybının en aza indirilmesi için alınan/alınacak tedbirler ile deprem ve yangın konularında eğitim verilerek okul ve dersliklerin planlı bir şekilde boşaltılarak, önceden belirlenen acil toplanma bölgelerinde toplanılması ve sürecin değerlendirilmesi yapılmaktadır.

Okulumuz Urla Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Okulumuz Erkek Pansiyonunda deprem haftası dolayısıyla olası deprem seneryoları kurgulanarak tatbikatlar yapıldı.Öğrencilerimize bu konuda eğitimler verildi.

Mrt

Okul Pansiyonumuz yemekhanesinden çıkan gıda atıklarını tohum ve kompost gübre

üretiminde kullanıyor çöp değil değer üretiyoruz.

Şbt

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Bu kapsamda yapılan planlama doğrultusunda Şubat ayında okulumuzda "Drama ile Atasözü/Deyim Anlatma" etkinliği yapıldı.

ARAŞTIRMACI YAZAR ABDULLAH PEKÖZ 'ÜN SUNUMLARIYLA

ÖĞRENCİLERİMİZ KUR'AN 'IN BİLİMSEL DOĞRULARI

TARİHİ GERÇEKLERİ VE MANEVİ DERİNLİĞİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ.

Şbt

Sıfır Atık Projesi kapsamında planladığımız "Değişim Zamanı "uygulamamız ile evimizde

atıl kalmış eşyalarımızı değerlendirmeyi hedefliyoruz.

Kullanılabilir durumda olan elektronik eşya,kıyafet ,kitap vb.

eşyalarınızı getirip başka bir eşya ile değiştiriyorsunuz.

Atık değil değer üretiyoruz

Şbt

Akademik Takip Komisyonumuz öğrenci başarılarılarını arttırma gündem maddeli toplantı düzenleyerek

okul öğrencilerimizin başarılarını arttıracak önlem ve yöntemler üzerine konuştu.

ÖĞRENCİLERİMİZ ZOOM ÜZERİNDEN TEKNOFEST BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI

URLA ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ SALAVAT'TA YARIŞIYOR

Meslek Dersi Uygulamaları Kapsamında Öğretmenimiz Birgül ALP 'in Başlattığı Uygulamamız.

Şbt

Miraç Kandili dolayısı ile Meslek dersi öğretmenimiz Birgül Alp öğrencilerimizin

Peygamberimizle(sav) ile ilgili düşüncelerini yazdığı notlarla bir pano oluşturdu.

Şbt

06 Şubat 2023 tarihi Saat:04.17’de meydana gelen “asırların felaketi” depremİ nedeni ile hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anma programımız aynı felaketin yeniden yaşanmaması adına farkındalığımızı artırmak amacıyla düzenlediğimiz deprem tatbikatımızla başladı.

Okunan İstiklal Marşımızın ardından depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşu ile devam etti.Okunan Hatm-i Şerif şehitlerimizin ruhuna dua ile bağışlandı.

Şbt

2023-2024 EĞİTİM -ÖĞRETİM YILI AÇILIŞ PROGRAMIMIZ OKUL MÜDÜRÜMÜZ BARIŞ BIÇAK'IN KONUŞMASI

İSTİKLAL MARŞIMIZIN OKUNMASI,GÜNÜN AYETİNİN OKUNMASI ve YENİ UYGULAMAMIZ

"HADİS ÇARKI " İLE BAŞLADI.