İZMİR / URLA - Urla Anadolu İmam Hatip Lisesi

Ock

Dönem Sonu Haftası yapılan gezi.oyun yarışma,film günleri,seminer gibi etkinliklerle öğrencilerin dil bilgisel ve hitabet yeteneklerini geliştirmesi, yeteneklerini sergileme fırsatı bulması, paylaşmanın önemini kavraması, takım çalışmasının başarıdaki rolünü öğrenmesi, bilim aktiviteleriyle yeni deneyimler yaşaması, keyifli vakit geçirmesi ve bunlarla beraber okulun sadece akademik başarı için değil, sosyal gelişim için de bir fırsat olduğunu yaşayarak görmeleri hedeflendi.

Ock

URLA NECATİ CUMALI KÜLTÜR EVİ ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİRDİK.

Necati Cumalı’nın çocukluğunun geçtiği baba evi, yazar tarafından ölümünden önce Urla Belediyesi’ne bağışlanmış ve ev anı evine dönüştürülmüştür. Kuruluş tarihi ve amacı Urla Belediyesi tarafından restorasyonu gerçekleştirilen ev, 2001 yılında hizmete girmiştir. Necati Cumalı’nın eserlerinin tanıtılması ve anısının yaşatılması amacıyla açılan evde yazara ait özel eşyalar, eserlerini yazarken kullandığı daktilo, Necati Cumalı’nın kitaplarının değişik baskıları sergilenmektedir.

Ock

Urla İlçe  Müdürlüğünden Psikolog Özge  ÖZTUNÇ Sağlıklı ebeveynlik ile ilgili velilerimize bilgi verdi.

Ock

02/05/2007 tarih ve 26510 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ile enerjinin etkin kullanılması, israfının önlenmesi, iklim değişikliği ile mücadele edilmesi ve çevrenin korunması için enerji kaynaklarının ve enerjinin kullanımında verimliliğin artırılması amaçlanmakta olup, enerji verimliliği kültürünün toplumda yaygınlaşması ve çevre bilincinin geliştirilebilmesi amacıyla her yıl Ocak ayının ikinci haftası, "Enerji Verimliliği Haftası" olarak tüm dünyada kutlanmaktadır.

Avukat Bedriye KURTULUŞ TÜRK

Çocuk istismarı ve bildirme zorunluluğu konusunda öğretmenlerimizi bilgilendirdi.Kendisine ve katılım sağlayan öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Ock

Öğrencilerimize  yönelik Akademik Gelişim, Kariyer Planlama ve Üniversiteye hazırlık

amaçlı, öğrencilerin seviyelerini belirlemek, gelişimlerini izlemek, eksiklerini tespit edip

önlem almak maksadıyla ölçme ve değerlendirme sınav kazanımlarına uygun

okul içi TYT deneme sınavı yapıldı.  Öğrencilerimize başarılar diler

emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Sosyal Etkinlikler Kapsamında Her Hafta Öğrenci ve Öğretmenlerimiz

hem buluşuyor hem yarışıyor hem de stres atıyor.

Ara

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Süleyman CAN ,okulumuzu ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

12/A Sınıfı öğrencimiz Muhammed Oruçli 80+ kilo bilek güreşi

şampiyonasında 48 sporcu arasında İl ikincisi olmuştur kendisini tebrik ediyoruz.

Ara

Bazen bir tebessüm, bazen güzel bir söz ,bazen maddi,bazen manevi bir iyilikle gönüller yapmayı hedeflediğimiz projemiz TUGVA Urla Kadın Kolları ve velilerimizin desteği ile başladı.

Ara

Öğrencilerimizin meslek dersi uygulamaları devam ediyor. Meslek dersi uygulamaları kapsamında Urla'nın

çeşitli camilerinde Cuma namazında imamlık ve  müezzinlik yapıyorlar.

EKİM AYI ETKİNLİKLERİMİZ.

İnsan Hakları Günüİnsan Hakları Evrensel Bildirisi'nin kabul edildiği gün olan

10 Aralık 1948'den bu yana her 10 Aralık'ta kutlanan gündür.

Her Güne Bir Esma